main-logo
Blogs
Blog

Blog

In deze blog kan je meelezen met belevenissen en hersenspinsels van de auteurs.

Sandra van der Tempel
19 - 04 - 2020

Oplossen

Vijf weken zijn we aan het thuiswerken, vol trots kijk ik naar collega’s, ouders en vooral kinderen die veelal gemotiveerd de opdrachten van de juf of meester doen. En ja, ook zorgen over kinderen of thuissituaties waar het minder goed gaat of waarvan we het niet goed weten hoe het gaat. Toch went het onderwijs op afstand, we worden iedere dag een beetje beter en komen in een ongewoon nieuw ritme terecht.

En dan…. een prikje vanuit de persconferentie. Nadenken over weer, misschien wel deels, te starten na de meivakantie.

Allerlei woorden schieten door mijn hoofd. Anderhalve meter, deur krukken, ouders niet naar binnen, extra schoonmaak, looproute, kleine groepen, halve dagen, combinatie met videobellen, zieke leerkrachten, leerkrachten in de risicogroep….. maar vooral graag weer starten, de klas weer vol met kinderen, een plein vol spelende kinderen, weer gewoon lekker lesgeven….

En dan de oplossing, hoe gaan we het oplossen. Voor iedere school zullen er andere mogelijkheden en beperkingen zijn, voor ieder gezin zal er een goede of juist minder goede oplossing zijn, voor iedere collega zal er een goede optie en minder goede optie zijn.

Moeten we de dagen gaan verlengen, moeten we de vakantie gaan verkorten, moeten we de wellicht opgelopen achterstand in proberen te halen of spreken we van een nieuwe beginsituatie.

Zo start een prachtig weekend, nadenkend over hoe we verder gaan, nog niet wetend wat de persconferentie ons gaat brengen.

Al vast oplossingen bedenken om na de meivakantie een nieuwe fase in te gaan.

Samen met alle collega’s die het zo goed doen, alle ouders en kinderen die ook alles doen wat ze kunnen en wat zien we prachtige dingen.

Hou vol, op weg naar een volgende voorlopige oplossing.

icon

Auteur van de blog: Sandra van der Tempel

Deel deze pagina