main-logo
Blogs
Blog

De opstartdagen van online onderwijs

In deze blog kan je meelezen met belevenissen en hersenspinsels van de auteurs.

Marieke Postma
20 - 03 - 2020

Online overdosis

Vrijdag 15.00 uur.

De eerste twee dagen zitten erop. Een gevoel van trots overheerst. Tsjee.. wat hebben we toch veel bereikt. Ik heb zojuist een weekbrief verstuurd voor de komende week. Een mooi overzicht van wat er gebeurt binnen ons team. Twee pagina’s met mooie foto’s en unieke momenten en uitspraken.

‘Juf, doen we dit nu op zaterdag en zondag ook?’

Net zoals de leerlingen hun structuur kwijt zijn, moeten wij ook onze structuur weer vinden. Wanneer ben je niet aan het werk als je online werkt? Het klinkt makkelijk, maar het negeren van de piepjes blijkt best moeilijk.

Gisteravond gingen de enthousiaste foto’s en vragen over online materiaal tot 22.00 uur door. We waren allemaal enthousiast. Gelukkig zijn er dan ook teamleden die aangeven dat het avond is, en dat we wellicht even iets anders moeten gaan doen.

Ik heb in het vooruitzicht nu een aantal digitale afspraken gemaakt, zoals ‘hou werktijden aan’. En denk vóór plaatsing of dit het juiste platform voor je bericht is en of het naar de afzenders moet.

Dit wordt de uitdaging van komende week. Het offline zetten van je Skype (en dan niet vergeten op online te zetten als je weer start). Met elkaar een nieuwe balans vinden. Ik ga naar buiten… tot maandag!

Auteur van de blog: Marieke Postma

Deel deze pagina