main-logo
Blogs
Blog

Blog

In deze blog kan je meelezen met belevenissen en hersenspinsels van de auteurs.

Sandra van der Tempel
20 - 03 - 2020

De eerste week thuis

De eerste week thuis…..

Een week geleden kwam het bericht …. de scholen gaan dicht…
Het lag in de lijn der verwachting maar toch kwam het als een “hamertje” binnen.
Ja en toen…. ging het als een sneltrein tekeer bij de schoolbesturen, de scholen, teams, digitale programma’s makers enz… ook Facebook ontplofte bijna met geweldige informatie.

Op maandag een vergadering met alle collega’s, op gepaste afstand van elkaar, een plan gaan maken voor iets wat we nog nooit hebben gedaan en nu met zoveel mensen moeten gaan doen. Iedereen is wel willend, iedereen de schouders eronder maar ook angst. Ik kuch, kan ik wel komen? En hoe doe ik dit met mijn eigen kinderen….

We zijn een week verder. De kinderen hebben hun huiswerkpakket en kunnen aan de slag. En wat hopen we dat ze dat gaan doen…. De teamleden werken vanuit huis en proberen hun balans te vinden. Plotseling loopt alles door elkaar. Geen afgebakende werktijden, geen verschil tussen je werkplek en thuis, geen collega’s om je heen. Parttimers die iedere dag met hun werk bezig zijn, collega’s die ver buiten werktijden vragen van ouders beantwoorden.

Ook hier thuis is het zoeken, wie zit waar te bellen en te vergaderen. Hoe vind ik een nieuwe structuur.

Het is balans zoeken.

We stappen straks week twee in. Nieuwe uitdagingen, alvast vooruit kijken naar een volgend huiswerkpakket.

Een dikke pluim voor alle meesters, juffen, ondersteuners, directeuren en bestuurders. Wat een teamwork.

Gelukkig schijnt de zon en probeer ik de koffiepauze lekker buiten te houden, luisterend naar de stilte, de vogels en onze tuin….. dat is toch heel wat anders dan de koffiepauze op het plein met alle kinderstemmen en alle collega’s.

Vrijdag sluiten we de teamvergadering af, uiteraard veilig vanuit huis via Teams, en zeg ik toe een bericht naar alle ouders te doen dat we weekend gaan houden en maandag om 8 uur alle lijnen weer open gaan. Ook voor de ouders en kinderen is het weekend.

Natuurlijk kan ik het niet laten om aan te geven als er echt nood is dat ouders contact op kunnen nemen met de directie, ook in het weekend!

Energie op doen voor een nieuwe week vol uitdaging die we samen aan gaan!

icon

Auteur van de blog: Sandra van der Tempel

Deel deze pagina