main-logo
Agenda
Openbare les

Agenda

Openbare les door Martine van der Pluijm

Samenwerken aan een taalrijke omgeving voor jonge kinderen

Openbare les

Datum: dinsdag 13 februari 2024
Tijd: 13.00 – 17.30 uur
Locatie: Hogeschool Rotterdam
Organisatie: Kenniscentrum Talenontwikkeling

Op dinsdag 13 februari 2023 om 15.30 uur zal Martine van der Pluijm in haar openbare les dieper ingaan op het belang van samenwerken aan een taalrijke omgeving voor jonge kinderen. Zij schetst de taaldiversiteit waarmee kinderen starten op school. Hoeveel weten leraren over de taalervaringen thuis van hun leerlingen? En in hoeverre lukt het leraren om in hun taalonderwijs gelijke kansen te bieden aan kinderen met verschillende taalervaringen?

Meer informatie

Martine van der Pluijm zal vertellen hoe zij, samen met de partners van Leerschool Rotterdam-Zuid, onderzoek doet naar manieren om de taalontwikkeling van leerlingen beter te begrijpen en te stimuleren en hoe zij samen onderzoekend werken aan een taalrijke omgeving voor alle kinderen.

Voorafgaand aan de openbare les zijn er tussen 13.00 en 15.00 uur enkele inspiratiesessies te volgen. Deze vinden onder meer plaats op basisscholen die verbonden zijn aan Leerschool Rotterdam-Zuid. Meer informatie hierover volgt.

Zet deze inspirerende middag alvast in je agenda. Binnenkort volgt een uitgebreidere uitnodiging met mogelijkheid tot aanmelden. Indien je nog vragen hebt, kan je deze versturen per mail naar: kenniscentrumtalentontwikkeling@hr.nl.

Op zoek naar incompany cursussen en Post-HBO of Master opleidingen?

Deel deze pagina