main-logo
Agenda
Noord-Holland & Utrecht

Agenda

Regiobijeenkomst Noord-Holland/Utrecht: Workshop vruchtbare bodem (traumasensitief lesgeven)

Workshop Noord-Holland/Utrecht

Datum: 25 januari 2023
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: De Fakkel in Heemskerk

Hoe gaat het in je klas? Is het druk? Kom je voor je gevoel niet aan de kinderen toe die het zo nodig hebben? Zijn de kinderen aan het werk, of ben jij vooral aan het werk? Wanneer heb je voor het laatst echt even stil gezeten in je klas om te kijken en te genieten?

In deze workshop Vruchtbare Bodem gaan we ervaren, voelen, herkennen en verbinden met elkaar en de praktijk. Voelbare krachtige metaforen en kleine methodieken  waardoor je vruchtbare grond krijgt binnen je klas worden gedeeld. Zodat kinderen zich veilig voelen om te exploreren en tot leren kunnen komen. Twee uur vol eyeopeners met waardevolle ervaringen, praktische en diepgaande inzichten.

Debby Hooijschuur is eerst jarenlang nieuwkomersleerkracht geweest. In de afgelopen jaren heeft ze veel directeuren, intern begeleiders, leerkrachten en onderwijsassistenten van het SWV IJmond PO mogen verbindinspileren bij het vormgeven van kwalitatief sterk onderwijs vanuit expertise centrum De Fakkel in haar functie als Ambulant begeleider NT-2. Haar ambitie is onderwijs waar kinderen en onderwijsprofessionals ontspannen mogen ontdekken en leren vanuit geluk, potentie en eigenaarschap, omdat ‘je mag zijn wie je wilt zijn!’ Ze kan niet wachten om met je aan de slag te gaan!

In deze workshop doen we een klein proeverijtje:

  • Ervaar van poisoned space naar een vruchtbare bodem.
  • Bespreken we het grootste misverstand van trauma.
  • Krijg je sterke metaforen die inzicht geven op de behoeften van trauma gedrag in de klas.
  • Ontdek je dat hele kleine, eenvoudige handelingen meer bijdragen aan het maken van vruchtbare grond, dan je in eerste instantie dacht.
  • Vertelt Debby hoe je de energie-emmer van jezelf en je leerlingen kunt vullen.
  • En leer je waarom het meest ‘lastige’ kind op je pad je grootste leermeester is.

Interesse? Meld je aan via de community. Ben je nog geen lid van de community? Registreer je dan eenmalig.

Aanmelden via community

Deel deze pagina