main-logo
Agenda
NH/U regionbijeenkomst

Agenda

NH/U region bijeenkomst

Close reading

03 - 11 - 2021

Datum: 3 november 2021
Tijd:
15.00-17.00 uur
Locatie: Taalklas Utrecht
Kosten: geen kosten, aanmelden verplicht max. 20 deelnemers
Doel van de bijeenkomst:

“Hoera, begrijpend lezen!” Hoe vaak hoort u dat in uw klas? Veel leerlingen vinden begrijpend lezen niet leuk. En dat terwijl begrijpend lezen ook wel de belangrijkste vaardigheid voor de 21ste eeuw wordt genoemd. Close reading is een verdiepende manier van begrijpend lezen waarbij de inhoud van een complexe tekst centraal staat. De leerlingen gaan op een actieve manier aan de slag met de tekst. Close reading stelt de tekst centraal en maakt van leerlingen actieve lezers. Nu hoort u wel: “Hoera, begrijpend lezen!” 

Ook in het nieuwkomersonderwijs kun je niet zonder begrijpend lezen. Close reading maakt het voor de kinderen een stuk leuker om bezig te zijn met teksten en vergroot het leesplezier. Bij de jongste kinderen ben je meer bezig met het verdiepend luisteren en met de oudere kinderen kun je steeds verder richting het verdiepend lezen.  

Samen met Annemiek Spiekerman, werkend bij Bureau Klasse, bieden wij jullie de mogelijkheid aan om kennis te maken met close reading. Basisschool ’t Rinket en nieuwkomersschool de Fakkel hebben twee jaar lang een traject close reading gevolgd onder begeleiding van Annemiek Spiekerman. Hierin hebben wij veel ervaring op kunnen doen met close reading bij nieuwkomers. Meer dan trots zijn we dan ook dat we dit nu kosteloos kunnen aanbieden aan jullie.   

Belangrijk om te weten is dat het een introductiebijeenkomst is waarbij je een eerste kennismaking met close reading krijgt. Samen gaan we op zoek naar de basis van het close reading en hoe een les opgebouwd wordt. Ook zullen jullie voorbeelden zien van een close reading les.

 

Aanmelden

Deel deze pagina